We wrześniu na burgerowej mapie Polski pojawi się nowy, wyjątkowy punkt – pierwszy lokal znanej polskiej sieci Pasibus w formule Drive-Thru. Restauracja powstaje na Bielanach Wrocławskich przy ul. Czekoladowej i będzie 39. punktem sieci w kraju.
• Kultowa polska marka streetfoodowa, która rozpoczęła swoją historię w 2013 roku od food trucka we Wrocławiu, stawia na nowy format, ale nie rezygnuje ze swojego stylu
• Drive-Thru Pasibusa to jedno z nielicznych tego typu rozwiązań w polskiej gastronomii rozwijanym przez rodzimą markę – do tej pory koncept ten zdominowany był przez globalne sieci
• Nowy lokal Pasibus Aleja Bielany to miejsce, gdzie klienci będą mogli zamawiać swoje ulubione burgery bez wysiadania z auta, ale nadal z tą samą jakością, co zawsze: 100% świeżo mielona wołowina, autorskie bułki i wyraziste połączenia
Otwarcie pierwszego Drive-Thru Pasibus Aleja Bielany to również okazja do stworzenia nowych miejsc pracy. Marka ruszyła z rekrutacją, w której – jak zawsze – stawia nie tyle na doświadczenie, co na autentyczne podejście do ludzi, pozytywną energię i gotowość do działania.
– „Nasza historia zaczęła się ponad 10 lat temu w food trucku. Twoja może rozpocząć się właśnie teraz – i to w wielkim stylu. Wsiadasz do naszego pierwszego lokalu z Drive-Thru w Polsce. Ruszamy?” – podkreślają przedstawiciele sieci.
Pasibus zapowiada dalszy rozwój sieci
Pasibus zapowiada dalszy rozwój sieci – zarówno poprzez otwieranie kolejnych lokali, jak i działania związane z umacnianiem pozycji marki na rynku. Firma pozostaje przy tym wierna swoim korzeniom – jakościowemu street foodowi, kreatywności bez kompromisów i bliskim relacjom z gośćmi.
W świecie gastronomii zdominowanym przez globalne franczyzy, Pasibus pozostaje jednym z nielicznych przykładów polskiej marki, która od zera – bez zagranicznego kapitału – rozwija się w całym kraju i wprowadza własne innowacje, takie jak format Drive-Thru.
O Pasibusie:
Pasibus to już legendarna marka na rynku gastronomii, należąca do spółki Pasibus Sp. z o.o. Jest siecią burgerowni wywodzącą się z tzw. streetfoodu. Pierwszy foodtruck marki stanął na ulicach Wrocławia w 2013 roku i stoi do dzisiaj (Dziadzio). Obecnie restauracje Pasibusa znajdują się już w kilkunastu miastach w Polsce, m.in. we Wrocławiu, w Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Olsztynie i Poznaniu. Łącznie posiada ponad 38 lokali w 15 miastach.