Naleśnikowy raj już otwarty, czyli Pan Kejk w Manufakturze

Naleśnikowy raj już otwarty, czyli Pan Kejk w Manufakturze

Łódź
Kajtman
Kajtman
REKLAMA

Oferta gastronomiczna Manufaktury powiększyła się o naleśniakarnię Pan Kejk. Restauracja oferuje naleśniki słodkie i wytrawne, a także zupy, sałatki oraz świeżo wyciskane soki. Mocną stroną lokalu jest nowoczesny, utrzymany w bieli wystrój, urozmaicony ciekawym oświetleniem – wiszącymi żarówkami na długich kablach oraz miedzianymi lampami.

 

25 rodzajów naleśników wytrawnych, 15 propozycji słodkich, a dodatkowo tradycyjne placki ziemniaczane, amerykańskie „pankejki”, czyli porcje czterech małych placków podanych ze słodkim sosem, rozgrzewające zupy-kremy i szeroki wybór sałat. Menu nowo otwartej restauracji Pan Kejk zachęca do spędzenia jesiennych dni przy pysznych daniach nawiązujących swoimi nazwami do miast i państw z całego świata. W karcie znalazły się między innymi naleśnik „norweski” z farszem z łososia, szpinaku, pomidorów i rukoli, „tajski” z krewetkami, cukinią, pędami bambusa oraz mleczkiem kokosowym, czy „polski” – z kiełbasą, pieczarkami i żółtym serem. Na podróż w krainę słodkości goście restauracji mogą przenieść się za pomocą naleśnika „orleańskiego”, wypełnionego czekoladą, mascarpone i gruszką, czy „krakowskiego” z karmelem, orzechami, herbatnikami i serkiem homogenizowanym. Wśród propozycji „pankejków” nie mogło zabraknąć tradycyjnej wersji podawanej z syropem klonowym.

REKLAMA

 

Wystrój restauracji jest utrzymany w stylu nowoczesnego minimalizmu. Klasyczne, białe meble współgrają z naturalnym drewnem oraz miedzianymi wykończeniami i dodatkami. Ciekawym rozwiązaniem oświetlenia jest zastosowanie wiszących na długich kablach żarówek, które stają się nietuzinkowym elementem dekoracyjnym. Właściciele zdecydowali się na otwartą kuchnię, dzięki czemu klienci restauracji mogą na bieżącą podpatrywać pracę kucharzy. Restauracja znajduje się na rynku południowym, pomiędzy The Mexican a Pijalnią Czekolady E. Wedel.

Komentarze (0)

Napisz komentarz
REKLAMA