Kulinarną mapę OFFa wzbogacił kolejny przystanek – Steakownia, restauracja, dla znawców i wielbicieli wołowiny. Pochodzący z Warmii, a znany z Gdańska, Warszawy czy Wrocławia koncept zadebiutował w Łodzi w OFF Piotrkowska Center, oferując smakoszom menu złożone ze steków i burgerów, ale nie tylko.
Nowo otwarta Steakownia zajmuje ponad 119m² powierzchni, obok Teatru Komedii Impro, a jej menu to propozycja dla koneserów wysokiej jakości mięsa. Specjalnością lokalu są steki z sezonowej wołowiny pochodzącej z najlepszych, szlachetnych ras mięsnych. Goście mogą liczyć również na bogatą ofertę burgerów, przygotowywanych z równie dużą dbałością o jakość i smak. Są też makarony i sałatki w tym aromatyczne tagliatelle z grillowaną dojrzewającą polędwicą Chateaubriand w sosie truflowym. Na mniejszy głód znajdą się tatary czy delikatne carpaccio wołowe.
Steakownia to miejsce dla znawców, którzy cenią sobie najwyższą jakość serwowanych dań i doceniają kunszt w ich przygotowaniu, ale i dla tych, którzy dopiero odkrywają świat steków. Każdy detal, od wyboru mięsa, przez sposób jego sezonowania, po finalne przygotowanie, jest tutaj traktowany z najwyższą starannością.
– Stawiamy na prostotę, ale i doskonałość – wybieramy najlepsze mięso, dbamy o odpowiednie sezonowanie i serwujemy je w formie, która podkreśla jego naturalny smak. OFF to miejsce dla ludzi, którzy szukają jakości i unikalnych doznań kulinarnych, więc cieszymy się, że możemy tu być i wprowadzić naszą filozofię na talerze naszych gości – podkreślają właściciele restauracji.
Steakownię, której nowoczesne wnętrze znakomicie koresponduje z industrialnym charakterem ceglanych murów dawnej fabryki można odwiedzać codziennie w godzinach 12.00-22.00.
To już dziewiąta przestrzeń gastronomiczna w OFFie. – Wizytę u nas zamienić można w prawdziwą kulinarną podróż. W menu tutejszych restauracji znaleźć można zarówno lekką bliskowschodnią szakszukę, stek z selera z bimbi, prawdziwe guacamole, ale też aromatyczny i sycący mistrzowski ramen czy swojską zalewajkę – podkreśla Michalina Jasiak z zespołu OPG Property Professionals, zarządzającego OFF Piotrkowska Center. – Różnorodność i kreatywność to znak rozpoznawczy całego OFFa – dodaje.
Świetna kuchnia oparta na wysokiej jakości wołowinie od restauracji Steakownia, moda cyrkularna sygnowana przez LDT Collective, oryginalne Nalewki ze Lwowa i popularny muzyczny klub na lato – oferta łódzkiego OFFa poszerza się o cztery kolejne marki. Zarządzany przez OPG Property Professionals kompleks zyskał też nowego najemcę przestrzeni biurowej w budynku Teal, gdzie swoje łódzkie biuro przeniosła Grupa Pracuj.
Autorska artystyczna biżuteria, skierowane do branży mody studio fotograficzne i salon beauty, będący jednocześnie miejscem spotkań – oferta OFF Piotrkowska Center rozszerza się za sprawą trzech nowych najemców. W budynku Tangerine zadomowił się już salon MyGlow. W styczniu w przestrzeniach pracowni na I piętrze budynku Saffron, działalność rozpoczną Off Studio by The Bomb Solution i autorska marka biżuterii – ANNA plotła.
LaSoft, agencja zajmująca się tworzeniem aplikacji internetowych i mobilnych wynajęła 360 mkw. powierzchni w kompleksie OFF Piotrkowska w Łodzi. W tej, reprezentacyjnej, łódzkiej lokalizacji firma utworzyła swój trzeci oddział, po Wrocławiu i Lwowie. Kompleksową obsługę procesu najmu LaSoft - Web & Mobile Develompent Agency zapewnił zespół Walter Herz.
Kolejna firma stawia na Łódź. Swoje biuro w tym mieście zdecydował się otworzyć Finanteq, lider rozwiązań IT dla bankowości mobilnej, który wynajął powierzchnię biurową w Co\Walk HUB w OFF Piotrkowska Center, gdzie dla pracowników przygotowano nie tylko stanowiska pracy, ale i pokoje do relaksu, strefy gier i zabaw czy siłowni.