[Łódź] Tradycyjna łódzka kuchnia w Rajskim Jadle – nowa restauracja w Manufakturze

Kajtman

Działająca od 13 grudnia restauracja „Rajskie Jadło” w Manufakturze zaskoczy wielu gości. Nietypowa aranżacja wnętrza i wzbogacone o nowe smaki menu zdecydowanie wyróżniają lokal na tle innych z tej sieci. Na szczególną uwagę zasługują, oparte na recepturach z książki kucharskiej z 1918 roku, tradycyjne łódzkie dania.

 

Przestrzeń zaprojektowały – designerka Izabela Jurczyk i architektka Katarzyna Janicka. W swojej aranżacji wykorzystały jasne kolory, odcienie złamanej bieli i jasnego beżu, oraz drewniane wykończenia nadając wnętrzu domowy i przytulny charakter, w którym każdy poczuje się dobrze. W przestronnej sali oraz na zacisznej antresoli, o łącznym metrażu 170m2, przygotowano miejsca dla ponad 70 gości. Dodatkowo ogromne witryny zapewnią dostęp do naturalnego światła, które wpływa na panującą wewnątrz ciepłą atmosferę.

 

Nowością dla „Rajskiego Jadła” jest także sposób wykorzystania przestrzeni. W lokalu znajduje się strefa ze specjalnymi stanowiskami dla kucharzy, pozwalająca klientom podpatrywać w jaki sposób przygotowywane jest ich zamówienie. Latem nie zabraknie ogródka. W cieplejsze dni goście będą mieli do dyspozycji 40 miejsc na świeżym powietrzu.

 

Restauracja czynna jest codziennie. Od poniedziałku do soboty w godzinach 10:00-23:00, a w niedzielę między 10:00 a 22:00. Oprócz bogatej oferty lunchowej i tradycyjnych potraw lokal proponuje również menu śniadaniowe.