Trzy polskie firmy inwestują w woj. podlaskim, przy wsparciu Suwalskiej SSEFot. Pixabay

Trzy polskie firmy inwestują w woj. podlaskim, przy wsparciu Suwalskiej SSE

Orzech
Orzech
REKLAMA

Kolejne trzy polskie firmy zdecydowały się na realizację nowych inwestycji, przy wsparciu Suwalskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej S.A. (SSSE). Są to spółki: Produkcja Opakowań „Lila” s.c. Barbara Oźlańska, Ireneusz Oźlański, Tomasz Oźlański, PROBIT Sp. z o.o. i Piekarnia KRASKA K KARWOWSKA-DOŁĘGA Spółka komandytowa.

Produkcja Opakowań „Lila” s.c. Barbara Oźlańska, Ireneusz Oźlański, Tomasz Oźlański zajmuje się produkcją tacek i talerzy z tektury. Nowa inwestycja ma na celu zwiększenie zdolności produkcyjnej istniejącego zakładu w Augustowie. Spółka planuje rozbudowę modernizację hali produkcyjnej oraz zakup nowych maszyn i urządzeń, co zwiększy wydajność zakładu w zakresie produkcji opakowań żywności. W związku z realizacją inwestycji przedsiębiorca poniesie nakłady inwestycyjne w wysokości 1 mln zł oraz zwiększy zatrudnienie o jednego pracownika.

PROBIT Sp. z o.o. również wystąpił o decyzję o wsparciu z myślą o zwiększeniu zdolności produkcyjnej zakładu, który znajduje się w Czarnej Białostockiej. Przedsiębiorstwo planuje nabyć elementy majątku trwałego, jak przyczepy termiczne, mieszalniki do mas bitumicznych. Nowa inwestycja przyczyni się do skrócenia procesu produkcyjnego i pozwoli na bardziej efektywne wykorzystanie mocy produkcyjnej. Przedsiębiorca zadeklarował poniesienie nakładów inwestycyjnych w wysokości 1,7 mln zł oraz zwiększenie zatrudnienia o jednego pracownika.

REKLAMA

Kolejną firmą, która otrzymał decyzję o wsparciu nowej inwestycji jest Piekarnia KRASKA K. KARWOWSKA-DOŁĘGA Spółka komandytowa, która poniesie nakłady inwestycyjne w wysokości 12 mln zł oraz zwiększy zatrudnienie o 1 pracownika. Przedsiębiorca planuje zakup nowoczesnych urządzeń i rozbudowę budynku piekarni w Łomży. Celem nowej inwestycji jest zwiększenie zdolności produkcyjnej. Piekarnia KRASKA K. KARWOWSKA-DOŁĘGA Spółka komandytowa specjalizuje się w wypiekach pieczywa (szeroki wybór chlebów i bułek) i wyrobów półsłodkich.

Fot. Pixabay
Fot. Pixabay

Komentarze (0)

Napisz komentarz
REKLAMA