[Warszawa] Restauracja Naturel w Royal Wilanów

Kajtman
Marcin Jabłoński, uczestnik programu kulinarnego ”Top Chef” otworzy nową restaurację na terenie Royal Wilanów. Lokal będzie serwował dania przyrządzone w oparciu o wyselekcjonowane, ekologiczne składniki. Oferta Naturel z pewnością przypadnie do gustu klientom, którzy poszukują wyszukanego menu oraz nietuzinkowo przyrządzonych potraw.
Restauracja Naturel mieszcząca się w Royal Wilanów będzie odpowiedzią na potrzeby najbardziej wymagających smakoszy. To jedna z niewielu restauracji w Warszawie, w której szef kuchni będzie również współwłaścicielem. Naturel będzie kładło szczególny nacisk na świeżość, sezonowość i wysoką jakość produktów. Lokal Marcina Jabłońskiego o powierzchni 165 mkw. w swoim menu będzie oferował dania przyrządzone w oparciu o ekologiczne produkty.
Szef kuchni, Marcin Jabłoński wychowywał się w gospodarstwie ekologicznym swoich rodziców i od dzieciństwa obcował z natura i jej najlepszymi smakami. W swojej kuchni Jabłoński zwraca uwagę na zdrowe, naturalne smaki, które dzisiaj są rzadkością. Większość produktów w jego menu pochodzi z gospodarstwa Państwa Jabłońskich i z warszawskiego BioBazaru, a więc są to certyfikowane, ekologiczne produkty najwyższej jakości. Kuchnia Marcina jest bardzo zrównoważona, a jednocześnie różnorodna, ciekawa i zdrowa. W Naturel będzie można odkryć na nowo smaki z dzieciństwa. W menu można będzie znaleźć tak różne składniki jak np. kaszę gryczaną niepaloną z wędzoną śliwką czy galaretkę z prosecco.
Marcin Jabłoński jest laureatem 3 edycji programu „Top Chef” oraz jednym z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia w Polsce. Gotował dla wielu gwiazd, m.in. Prezydenta Francji Nicolasa Sarcozi’ego czy znanego rapera 50 Centa. Jabłoński jest laureatem wielu prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie, m.in. Bocuse d'Or (Bruksela), Cup George Baptiste (Meksyk), Cup George Baptiste (Tokio) czy Olimpiady Kulinarnej Erfurt (Niemcy). Kucharz współpracował do tej pory m.in. z Pascalem Brodnickim, Karolem Okrasą, Kurtem Schellerem, Jean Bosem czy Wojciechem Amaro. Miłość do ekoproduktów zaszczepili w Marcinie jego rodzice. To właśnie oni jako jedni z pierwszych wystawców sprzedawali wolne od sztucznych wspomagaczy produkty na warszawskim BioBazarze. Posiadają oni ekologiczne gospodarstwo z różnego rodzaju sałatami, ziołami i warzywami z całego świata. W ich ofercie można znaleźć m.in. musztardowca, klejtonię czy czarną marchew. To dzięki nim potrawy przyrządzone przez Jabłońskiego wyróżniają się niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Kucharz znany jest także ze swojego zamiłowania do nowoczesnych technik gotowania i najnowszych urządzeń, które pozwalają mu uzyskać smak doskonały. 
Koncept Demo Marcina Jabłońskiego działający do tej pory na terenie dawnych zakładów fabryki Norblina w Warszawie zdobył dużą rzeszę wielbicieli zdrowej kuchni.
Royal Wilanów będzie obiektem pięciokondygnacyjnym, w którym znajdzie się 29 787 mkw. nowoczesnej przestrzeni biurowej oraz 6 920 mkw. powierzchni usługowo-handlowej. W podziemnej części budynku zlokalizowano trzykondygnacyjny parking na 931 miejsc postojowych dla najemców i klientów oraz parking rowerowy. Autorem projektu architektonicznego jest pracownia JEMS Architekci. Otwarcie obiektu zaplanowano na drugą połowę sierpnia 2015 roku.