We Wrocławiu ponownie otwarto kameralny, 5-gwiazdkowy hotel Hotel Grape

We Wrocławiu ponownie otwarto kameralny, 5-gwiazdkowy hotel

ZDJĘCIA
Orzech
Orzech
REKLAMA

Po ponad rocznej przerwie do grona 5-gwiazdkowych hoteli we Wrocławiu wraca słynny Grape. Hotel już zaczął przyjmować pierwszych gości, a w drugiej połowie lipca rusza restauracja. Nowa strategia obiektu w dużej mierze bazuje na jego dotychczasowych mocnych stronach, które cenili goście oraz rozwija koncept gastronomiczny.

Grape Hotel dysponuje 13 pokojami o niepowtarzalnym charakterze, podkreślonym przez wystrój inspirowany winiarskimi regionami świata. Do dyspozycji gości jest Oranżeria, 1000 mkw. pięknego ogrodu, całodobowa sauna i siłownia oraz pierwsza w Polsce biblioteka wina, na którą składa się około 300 rodzajów tego trunku.

5-gwiazdkowy, stylizowany i kameralny hotel zlokalizowany jest przy ul. Parkowej 8, w zabytkowej dzielnicy willowej, tuż przy kompleksie Hali Stulecia i wrocławskiego ZOO. Hotel mieści się w kamienicy z XIX wieku, z pięknym ogrodem, który jest do dyspozycji gości. Obiekt dysponuje własnym basenem, sauną i siłownią oraz niezależnym domkiem gościnnym – Cottage House Constantia, który jest wynajmowany na wyłączność.

Grape to koncepcja hotelu i restauracji oparta na kulturze winiarskiej. Wino przeplata się tu w motywach menu, ale i jako kluczowy element stylizacji wnętrz. Pokoje, w każdym swoim detalu, wizualnie nawiązują do słynnych regionów upraw i produkcji wina na całym świecie. Hotel to nie tylko wnętrza ale i jego otoczenie, ogród, cisza i piękno natury, które jest kluczem do oferty hotelu i restauracji, i które można tu doświadczać dosłownie wszystkimi zmysłami.

Hotel Grape
Hotel Grape
Hotel Grape
Hotel Grape
Hotel Grape
Hotel Grape
Hotel Grape
Hotel Grape
Hotel Grape
Hotel Grape
Hotel Grape
Hotel Grape
Hotel Grape
Hotel Grape
REKLAMA
Hotel Grape
Hotel Grape

Nowy operator

Obiektem zarządza nowy operator EXCLUSIVE Hotels, spółka która dołącza do już funkcjonującej marki EXCLUSIVE Aparthotel, która od ponad 10 lat, rozwija kulturę hotelarstwa apartamentowego we Wrocławiu, Warszawie i w Krakowie, zarządzając m.in. prestiżowym obiektem EXCLUSIVE Aparthotel | Wrocław Marina.

Orson Hejnowicz w nowej roli szefa kuchni i dyrektora hotelu

Artysta kulinarny młodego pokolenia stawia na nowe wyzwanie na swojej drodze zawodowej, nowatorsko łącząc rolę szefa kuchni i dyrektora zarządzającego. Grape to kameralny hotel z 13 pokojami, oferujący wyjątkową w skali miasta atmosferę i ekskluzywną restaurację. Tylko patrząc na ten projekt w całości można zadbać o jego sukces, stąd świeże podejście w zarządzaniu, by stworzyć jeszcze bardziej satysfakcjonujące doświadczenia dla gości.

Hotel Grape
Hotel Grape

Nowa restauracja „Grape By Orson”

Menu jest oparte o na produktach lokalnych i będzie niebanalnym kolażem ekskluzywnych smaków i tradycji kulinarnych, które wynosimy z domu, z dzieciństwa… i które zawsze dobrze smakują. Polscy producenci tworzą dziś wyjątkową żywność, warto czerpać dumę z jakości ich produktów i doświadczać przyjemności w trakcie ich degustacji. Nowy operator hotelu chce ofertować to przeżycie kulinarne zarówno dla gości hotelu jak i gości samej restauracji, m.in. dla Wrocławian, by podkreślić w jak wyjątkowym regionie mieszkają.

Orson Gaweł Hejnowicz

Człowiek-instytucja, który praktycznie całe swoje życie, nie zważając na nic, poświęcił gastronomii. Jego historia zaczęła się 16 lat temu w Londynie, kroczyła przez wiele gwiazdkowych restauracji, w tym dwie uznane za najlepsze na świecie jak Noma i Geranium. Ostatnie lata, chociaż był głównie związany z Poznaniem, poświęcił na tworzenie nowych konceptów na teranie całego kraju. Jego pełnia smaku, ekspresja i nieszablonowe myślenie, wpisały się w kanon nowej fali polskiej gastronomii. Nie lubi fine dining’u, bo twierdzi, że neobistrowe spojrzenie na gastronomię, spełnia wszystkie elementy, które jedzenie może zapewnić, czyli: smak, wygląd, a przede wszystkim najedzenie do syta. Skąd tyle wie o Wrocławiu? – bo już tu mieszkał i pracował w 5-gwiazdkowym hotelu. Pochodzi z regionu, stąd szeroka wiedza i uznanie dla produktów Dolnego Śląska i Ziemi Lubuskiej. Wraca by rozwinąć coś nowego, w lokalnej gastronomi, sztuce gościnności i we własnym życiu.

Materiały prasowe
Materiały prasowe

Komentarze (0)

Napisz komentarz
REKLAMA