Qubus Hotel Zielona Góra w tym roku świętuje 20-lecie swojej działalności. Był pierwszym w Polsce obiektem, który powstał w ramach całej sieci Qubus Hotel. Zlokalizowany w sercu miasta, przy zielonogórskiej Palmiarni, gościł w swoich progach już ponad 277 tysięcy gości. To tak jakby hotel odwiedzili wszyscy mieszkańcy Lublany – stolicy Słowenii!
Trzygwiazdkowy obiekt oferuje 79 miejsc noclegowych w 56 pokojach. W ciągu 20 lat zarezerwowano ich w sumie ponad 219 tysięcy. Tyle pomieszczeń znalazłoby się w 283 budynkach wielkości Pałacu Buckingham. Obiekt gościł w swych progach wiele znanych osób m.in. Radosława Pazurę, który nie mogąc znaleźć głównego wejścia, wszedł do hotelu po prostu przez kuchnię, wprawiając tym w zdumienie kucharzy. Odwiedzający obiekt muszą się w nim bardzo dobrze czuć, bowiem najdłuższy pobyt jednego gościa trwał aż 60 dni, czyli 2 miesiące.
– Qubus Hotel Zielona Góra jest dziś jednym z najchętniej wybieranych obiektów w mieście. Przez 20 lat stał się synonimem najlepszych hotelowych standardów i najwyższej jakości obsługi. Być może dlatego, że pracownicy starają się spełniać wszystkie prośby gości, nawet te nietypowe. Jakiś czas temu kierownik recepcji przed koncertem Stachurskiego dokonywała na szybko poprawek krawieckich w jego ubraniu. Innym razem robiła makijaż Pani, która wybierała się na przyjęcie, ale nie zdążyła zamówić kosmetyczki. Jedna z pracownic hotelu udzieliła też w hotelu ślubu w języku angielskim parze z zagranicy. Atmosfera w hotelu jest tak dobra, że mamy też nasze hotelowe rodziny. Przez te lata doczekaliśmy się 3 małżeństw wśród naszych pracowników – opowiada Małgorzata Kobus, dyrektor Qubus Hotel Zielona Góra.
REKLAMA
Pokaźne są także statystki restauracji. Przez 20 lat sprzedanych zostało ponad 165 tysięcy dań. To tak jakby na posiłek zatrzymało się w hotelu 235 batalionów wojska. Wypitych zostało 71 tysięcy filiżanek kawy. Zużyto 1 tonę bekonu oraz wykorzystano 88 tysięcy jajek o łącznej wadze prawie 6 ton. Goście wypili także prawie 8 tysięcy butelek wina. Do wyprodukowania takiej ilości trunku potrzebnych było 12 ton winogron.
– Mamy ogromne doświadczenie w organizacji różnego rodzaju wydarzeń. Może o tym świadczyć fakt, że od początku istnienia zorganizowaliśmy u nas ponad 5000 eventów, konferencji i przyjęć okolicznościowych. Ten fakt doceniają zarówno goście indywidualni jak i biznesow – mówi Małgorzata Kobus. – Dysponujemy 3 klimatyzowanymi salami konferencyjnymi, w których pomieścimy nawet 100 osób. Jesteśmy także cenionym i nagradzanym pracodawcą. W hotelu gwarantujemy stabilną i bezpieczną pracę w oparciu o umowę o pracę – podsumowuje dyrektor Qubus Hotel Zielona Góra.