Pierwsza w Polsce restauracja amerykańskiej sieci Popeyes otwiera się już w lipcu we Wrocławiu

Orzech

Już w lipcu, we Wrocławiu, w Pasażu Grunwaldzkim przy Placu Grunwaldzkim 22, Popeyes® otworzy swoją pierwszą restaurację w kraju. Popeyes® to kultowa amerykańska sieć znana z doskonałego smaku w stylu luizjańskim. W 2019 roku podbiła internet wprowadzając na rynek amerykański kanapkę z chrupiącym kurczakiem. Wrocław wybrany też został na siedzibę polskiego oddziału tej dużej amerykańskiej sieci.

Doskonała jakość i unikalne techniki przygotowania sprawiły, że Popeyes® pokochały miliony na całym świecie. Mieszkańcy Wrocławia będą mieli okazję skosztować kultowych dań i oddać się prawdziwej uczcie odważnych smaków Cajun.

Popeyes® Famous Louisiana Chicken powstała w 1972 roku w Nowym Orleanie w Luizjanie. Marka szybko podbiła serca gości w Stanach Zjednoczonych i na całym świecie, stając się jedną z największych sieci restauracji szybkiej obsługi. Obecnie posiada prawie 4200 restauracji w ponad 30 krajach na różnych kontynentach, a jej specjalnością niezmiennie są aromatyczne, autentyczne smaki dziedzictwa Luizjany.

– Z ogromnym entuzjazmem wprowadzamy tę kultową markę na polski rynek. Wierzymy, że goście pokochają wyraziste smaki Popeyes® prosto z Luizjany. Popeyes® swoim daniom poświęca dużo czasu i serca. Kultowy kurczak jest świeżo przygotowywany, marynowany przez co najmniej 12 godzin w aromatycznych przyprawach Cajun z Luizjany. Następnie jest ręcznie panierowany i powoli, do perfekcji smażony przy użyciu unikalnych technik. Dzięki temu każdy kęs naszego kurczaka jest chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku. Większość elementów menu Popeyes® będzie dostępna w wersji łagodnej i pikantnej – mówi Jakub Aleksandrowicz, Dyrektor Marketingu Popeyes CEE.

– Najbardziej rozpoznawalna jest Chicken Sandwich; kanapka, która szturmem podbiła świat od chwili wprowadzenia jej do menu. W Stanach Zjednoczonych ludzie ustawiali się w kilometrowych kolejkach, aby jej spróbować. Internet oszalał na jej punkcie, a filmy z wizyt w Popeyes® zdobyły miliony wyświetleń. Od tego czasu popularność Popeyes® tylko rośnie, także wśród szefów kuchni i celebrytów. Mamy nadzieję, że Polacy również oszaleją na jej punkcie – dodaje Aleksandrowicz.

Już w lipcu, podczas otwarcia pierwszej w Polsce restauracji Popeyes® we Wrocławiu goście będą mieli okazję skosztować niepowtarzalnych smaków prosto z Nowego Orleanu; kurczaka w mieszance przypraw – Louisiana Cajun. Pierwszy Popeys® znajdować się będzie w Food Stacji Pasażu Grunwaldzkiego, tuż obok strefy relaksu Jubilatka.

– W Pasażu Grunwaldzkim lubimy być pierwsi. Jako pierwsi wykreowaliśmy strefę foodcourt w miejskim stylu, i pierwsi wprowadzamy markę Popeyes na rynek Polski. Nowa restauracja z pewnością doskonale uzupełni gastronomiczną ofertę pasażową FoodStacji i podkreśli jej unikatowość. Możemy spodziewać się, że amerykańska marka zaserwuje wyjątkowe dania, które będą wysoko punktowane przez klientów naszego centrum handlowego. Obecność kultowego brandu zwiastuje kolejne nowości w ofercie, które pozwolą "rozsmakować się" w Pasażu – mówi Natalia Pucicka, dyrektor Pasażu Grunwaldzkiego.

Nowo powstająca restauracja Popeyes® stworzy dziesiątki miejsc pracy i możliwości rozwoju kariery zawodowej w tworzącym się zespole ambitnych, zaangażowanych i wspierających się osób. Popeyes® wciąż prowadzi rekrutację na różne stanowiska, a aktualne oferty pracy są dostępne na stronie internetowej.

Dokładna data otwarcia, szczegółowe menu oraz atrakcje czekające na gości Popeyes zostaną ujawnione wkrótce.

O sieci Popeyes®

Założona w Nowym Orleanie w stanie Luizjana w USA w 1972 roku, Popeyes® ma ponad 50-letnią historię i tradycję kulinarną. Kuchnia Popeyes® wyróżnia się unikalnym menu, w stylu luizjańskim. Sieć znana jest z doskonałego smaku kurczaka marynowanego w mieszance przypraw Louisiana Cajun, którego można spróbować w wersji łagodnej i pikantnej. W ofercie znajdziemy kanapki z kurczakiem czy rożne części panierowanego kurczaka.

Nie zabraknie też dodatków typowych dla kuchni amerykańskiej. Przywiązanie sieci do dziedzictwa i aromatycznego, autentycznego jedzenia z Luizjany pozwoliła Popeyes® stać się jedną z największych na świecie restauracji szybkiej obsługi z kurczakiem, z prawie 4200 restauracjami w USA i na całym świecie. Popeyes jest spółką zależną Restaurant Brands International Inc. ("RBI"), jednej z największych na świecie firm zajmujących się restauracjami szybkiej obsługi z ponad 35 miliardami dolarów rocznej sprzedaży w całym systemie i około 30000 restauracji w ponad 100 krajach. RBI jest właścicielem czterech najbardziej znanych i kultowych marek restauracji szybkiej obsługi na świecie – BURGER KING®, TIM HORTONS®, POPEYES® i FIREHOUSE SUBS®.

Markę Popeyes do Polski wprowadza firma Rex Concepts.