BioBazar mieszczący się na terenie dawnej Fabryki Norblina w Warszawie to wyjątkowe miejsce. To właśnie tutaj trzy razy w tygodniu wielbiciele zdrowej kuchni poszukują certyfikowanych i ekologicznych produktów. W tym sezonie na klientów czeka mnóstwo nowości, m.in. szkoła językowa z nauką gotowania, wine bar, nowe miejsce wypoczynku czy nietuzinkowa oferta produktowa wystawców.
Unikalność BioBazaru szybko docenili klienci z Warszawy i okolic. Targowisko odwiedza ponad 20 000 klientów w ciągu miesiąca. Mają oni do swojej dyspozycji ekologiczne produkty spożywcze i nie tylko, oferowane przez ponad stu wystawców z całej Polski. W każdym sezonie BioBazar stara się zaskakiwać swoją ofertą. Z myślą o klientach poszukujących kulinarnych nowości i możliwości spędzania wolnego czasu, organizatorzy bazaru przygotowali wiele niespodzianek.
– W ostatnich dniach lutego na terenie BioBazaru rozpoczęła działalność szkoła organicznego gotowania i pieczenia Sticky Fingers, łącząca pasję kulinarną z nauką języka angielskiego. Jej oferta skierowana jest zarówno do dzieci i młodzieży, jak i dorosłych – mówi Agnieszka Saternus, dyrektor zarządzający BioBazaru.
– To jednak nie koniec. Wraz z początkiem wiosny wszyscy klienci będą mogli zrelaksować się wygodnych leżakach. Nowa strefa wypoczynku zostanie przygotowana przy hali numer 3. Tam również znajdzie się nasz wyjątkowy koncept wine bar, w którym będzie można spróbować najlepszych wyselekcjonowanych gatunków wina oraz skosztować specjalnego menu przygotowanego w oparciu o ekologiczne produkty sezonowe. Mamy w planach także organizowanie warsztatów parzenia kawy. Z kolei latem klienci będą mogli spróbować jedynych w swoim rodzaju lodów z rożnych odmian ekologicznych jabłek – dodaje Agnieszka Saternus.
Ponadto już od wiosny BioBazar stanie się miejscem z największą ofertą serów w stolicy. Ich wielbiciele znajdą na stoiskach m.in. truflową goudę czy ser kozi z czarnym czosnkiem.
REKLAMA
Wciąż rozszerzająca się oferta BioBazaru sprawia, że każdy kto choć raz zrobił tu zakupy, zawsze powraca. Wiele osób rekomenduje to miejsce członkom swojej rodziny i znajomym.
– Przyjeżdżam na BioBazar raz w tygodniu, choć mieszkam w znacznie oddalonej części Warszawy. Tutaj poszukuję produktów dla swojej 7-miesięcznej córeczki Tosi. Zależy mi na tym, by przygotowywać dla niej pierwsze posiłki z najlepszych produktów, a takie mogę znaleźć właśnie tutaj. Muszę przyznać, że udało mi się przekonać już wiele koleżanek do zakupów na BioBazarze – mówi 25-letnia Olga Remiszewska z dzielnicy Wesoła.
W niedalekiej przyszłości BioBazar stanie się integralną częścią nowego projektu wielofunkcyjnego ArtN, realizowanego przez Grupę Capital Park na terenie dawnej Fabryki Norblina. Jedna z największych zabytkowych hal fabryki, która zostanie zrewitalizowana, będzie zagospodarowana w całości przez BioBazar będący flagową elementem strefy Taste & Experience.