Ich flagowym produktem jest pączek z konfiturą z róży. Na rynku funkcjonują już 147 lat. Nieprzerwanie oferują luksusowe wyroby cukiernicze przygotowane w oparciu o tradycyjne receptury. Mowa oczywiście o A. Blikle. Do grona najemców Pasażu Łódzkiego dołączyła znana, polska marka cukiernicza.
Cukiernio-kawiarnia A. Blikle zlokalizowana jest pomiędzy sklepem Rossman a biurem podróży Sol Travel. Lokal o powierzchni ponad 61 m2 jest trzecim punktem usługowym tej marki w Łodzi oraz 30 w Polsce. A. Blikle słynie z wyrobu luksusowych słodkości, które przygotowywane są w tradycyjny sposób w oparciu o sprawdzone receptury. Przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie, dbałość o smak, zapach i wygląd produktów, a także starannie dobrane składniki najwyższej jakości to wyróżnik cukierni. W różnorodnej ofercie każdy znajdzie coś dla siebie. Na miłośników czekolady czekają luksusowe pralinki, dla osób ceniących tradycyjne formuły: makowce, pierniki z miodem i drożdżowe baby. Klienci Pasażu Łódzkiego mogą wybierać również wśród szerokiej gamy ciast, deserów czy tortów, także przygotowywanych na zamówienie.
– Dokładamy wszelkich starań, by nasza oferta spełniała oczekiwania klientów. A. Blikle to istotny element miksu najemców Pasażu Łódzkiego. Obok m.in. marek modowych, sportowych, biżuteryjnych, sklepów off-price i z akcesoriami, zapewniamy także strefę food court oraz kawiarnie i cukiernie. Dzięki temu odwiedzający Pasaż Łódzki mogą korzystać z kompleksowej oferty i miło spędzić czas – mówi Anna Mrzewa, dyrektor CH Pasaż Łódzki.
Lokal A. Blikle swoim klimatem i aranżacją nawiązuje do wieloletniej historii tej jednej z najbardziej rozpoznawalnych w Polsce marek cukierniczych. Materiały, wykorzystane meble, oświetlenie i detale wystroju to stylizacja na elegancką kawiarnię z dawnych lat. Przygotowana koncepcja to także hołd tradycji firmy. W tym roku założona przez Antoniego Kazimierza Bliklego cukiernia świętuje swoje 147 urodziny.